להתאמה אישית אונליין ורכישה - התקשרי עכשיו! 03-9155683

פילינג גרגירים

תכשירי ניקוי המכילים גרגירים הם אחד המרכיבים החשובים בשגרת טיפוח העור. בשמם הכללי “תכשירי פילינג” הם מחולקים לסוגים שונים לעור הפנים או לגוף.

שכבת העור העליונה מורכבת מכמה שכבות של תאים מתים שנושרים באופן טבעי מהעור. ככל שמתבגרים תהליך הנשירה מואט והעור מקבל כיסוי עבה יותר של תאים מתים המעניקים לו מראה אפרפר ודהוי. כדי להסיר את התאים המתים ולחשוף שיכבה רעננה משתמשים במספר סוגי תכשירים קוסמטיים, טיפול פילינג, שעוזרים להאיץ את הנשירה בין התכשירים נמצאים אלה המכילים חומצות אלפא הידרוקסיות ותכשירי הגרגירים.

פילינג מיועד לשימוש בין פעם לפעמיים בשבוע. הגרגירים פועלים בשני מישורים, ראשית על ידי פעולת העיסוי הן משפשפים את התאים ומסירים אותם, שנית, במרבית התכשירים יש חומר שעוזר להמיס או לרכך את המרכיב הטבעי בעור (דבק בין-תאי) שקושר בין התאים, ואז פעולת הנשירה הטבעית קלה יותר.

תכשיר גרגירים נקראים בשפה המקצועית “סקרב”. היתרון הנוסף טמון בתנועות העיסוי שממריצות את הסירקולציה בעור ומשחררות הצטברות של זיעה, זיהום סביבתי, שאריות איפור ושומן היוצרים מעטה אטום וחסר ברק על העור. חשוב לזכור שהמטרה בניקוי על ידי גרגירים היא לא להוריד באגרסיביות את כל השכבה הקרנית העליונה (יש לה תפקיד חשוב בהגנה על העור), את זה עושים בטיפול יזום אצל דרמטולוג. אלה ליצור זרז לתהליך הטבעי בתאים שנמצאים כבר בשלב הנשירה, כדי להשיג רעננות ולמנוע את ההרגשה ששכבת תאים עבה יוצרת כמו עור יבש, דהוי וחסר ברק.

מרכיבים ומרקם
החומרים מהם מרכיבים את הגרגירים מגיעים ממקורות שונים כמו צמחים או חומרים אן-אורגנים. בעבר השתמשו בזרעים טחונים, גלעיני משמש ואפרסק, שריון של סרטנים וכד’, אבל כיום חומרים אלה נדירים בתעשיית הקוסמטיקה ומומלץ לא להשתמש בהם כי הם בעלי קצוות מחודדים שפוצעים את העור. החומרים הפופולאריים מגיעים ממקור צמחי כמו שמנים ושעוות מוקשות שמהם יוצרים גרגירים עגולים, לא שורטים ונמסים במגע עם מים על העור, תוך כדי נתינת אפקט נעים וחלק למגע.

חומר אחד שנמצא גם הוא בשימוש הוא סיליקה, חרסיות, מלחים וסלעי מינרל ממקור וולקני שנטחנו לאבקה. החומרים שנפוצים ביותר לשימוש מגיעים מחומרים סינטטיים כמו פוליתלן וחומרי ניילון בדרגות קושי וגודל גרגרים שונה. לחומרים אלה יש יתרונות רבים ובעיקר בטיחות בשימוש. אפשר לשלוט על דרגת הקושי שלהם, הם עגולים לגמרי ולכן לא שורטים את העור, לא מושפעים על ידי כימיקלים ודרגות חומציות שונות, לא גורמים לרגישות או זיהום.

ההבדלים הקוסמטיים בין סוגי הגרגרים מתחלקים לצורה, לגודל החלקיקים ולדרגת הקושי. גודל החלקיקים האידיאלי לשימוש על עור הפנים הוא נע בין רבע לחצי מילימטר, הוא נותן את התחושה הטובה ביותר בעיסוי, ובעל אפקט גירוד יעיל. הכמות נעה בין 5 ל- 20 אחוז גרגירים מתכולת התכשיר. הבסיס הנושא את הגרגירים יכול להיות קרם או ג’ל. אליהם מוסיפים חומרים שעוזרים להחלקה נעימה על העור, כמו שמנים שלהם אפקט כפול ביכולת ניקוי העור.

מרבית התכשירים מכילים גם דטרגנטים עדינים שעוזרים להקציף את התכשיר על הפנים ולנקות כמו סבון להישטף בקלות במים.

תופעות של נזק משימוש לא נכון הם גירויי חזק, אדמומיות ורגישות מוגברת לסביבה ולחומרי טיפוח אחרים, שנוצרת בגלל פגיעה בשלמות השכבה הקרנית. חומרים מרגיעים כמו אלו-ורה, קמומיל, ביזבולול, קלנדולה, פנטנול וכד’ מרגיעים את הרגישות אבל לא מרפאים פגיעה פיזית משפשוף חזק. חומרי הטיפוח אחרים כמו חומרי לחות, או ויטמינים לדוגמא, אינם יעילים לעור בגלל שהתכשיר נשטף מהר מהפנים או מהגוף. חשוב יותר להקפיד על מריחת קרם לחות לאחר תום פעולת השפשוף.

את תנועות העיסוי מבצעים על פנים נקיות מאיפור תמיד מהמרכז כלפי חוץ, לא מסביב לעיניים, ומכיוון הצוואר כלפי מעלה, חשוב להתמקד בעיסוי מסביב לשפתיים ובצדי האף, באזור המחשוף, במרפקים, בברכיים ובכפות הרגליים. מעסים בעזרת כריות האצבעות ובתנועות סיבוביות קטנות ועדינות למשך מספר דקות, על פי התווית התכשיר מעסים על גוף יבש או רטוב. בסוף שוטפים היטב במים או מסירים עם צמר גפן ומי פנים, עדיף כאלה עם חומרים מרגיעים ומכווצים. משלימים את הטיפוח עם קרם לחות ומכוון שהעור נקי הוא הלחות נספגת מהר ומעניקה הרגשת נינוחות מידית. תדירות השימוש מותאמת לסוג העור. עור יבש ועדין – פעם בשבוע, עור רגיל עד יבש – פעמיי. עור שמן שלוש או יותר פעמים בשבוע.

אזהרה: לנשים הסובלות מנימי דם (קופרח) או פצעי אקנה לא מומלץ להשתמש בתכשיר גרגרים אלא במסכות ניקוי.

דילוג לתוכן